Polyester Bantlar

Polyester Bantlar

Polyester bantlar halk arasında gerilme kuvvetlerinin çok iyi olması ile bilinmektedirler. Bantlar kullanım amaçlarına göre farklı malzemelerden üretilmektedirler.

Örneğin; bant dayanıklılığını artırmak için polyester bant üretimi yapılmaktadır. Polyester bantların diğer adı da silikon banttır.

Bu bantların yapışkan özelliği oldukça fazladır ve bu nedenle geniş kullanım alanına sahiptirler. Tercih sebeplerinin arasında bir de yüksek derecedeki sıcaklığa dayanıklı olması ve yüksek yapışma gücünün olması yer almaktadır.

Gerilme kuvvetlerinin iyi olması ile bilinen polyester bantlar; sıklıkla silikon film, özel baskı vb. durumlar için kullanılmaktadırlar.  Solvente dayanıklılığı, hazır yapışkan malzemesinin olmaması ve güçlü tutma kuvveti olması polyester bantların güçlü oldukları yönler arasında bulunmaktadır. Kauçuk özelliğine sahip olan bu bant aynı zamanda akrilik bazlı yapıştırıcı olarak da kullanılmaktadır.  Bu bantlar tam kesime sahip olması sebebi ile çok amaçlı şekilde kullanılabilmektedir.